Onze visie op de ontwikkelingen in de markt

Wij zijn vanaf begin af aan vertrouwd met communicatie binnen missiekritische omgevingen. Aanvankelijk gestart als verhuurpartij in portofonie, hebben we ons inmiddels ontwikkeld tot marktleider en zijn we kennispartner voor missiekritische communicatie-oplossingen. Wij zien dat de wereld verandert en wij veranderen mee.

Radiocommunicatie blijft voor ons bestaan en staat voor communicatie met een zeer hoge beschikbaarheid. Vaak is TETRA of DMR zeer geschikt voor lokale of stedelijke communicatie-vraagstukken. Daarnaast zien we klanten die een regionaal of landelijk werkgebied hebben. Voor hen is Push-to-Talk over cellular de ideale oplossing. Gebruikers willen streamen en apps gebruiken en tegelijk zekerheid van communicatie hebben.

Industrie 4.0

De vraag naar datacommunicatie neemt exponentieel toe. In 2021 is de databehoefte naar verwachting met een factor 9 is toegenomen ten opzichte van vijf jaar eerder. Hierdoor groeien de publieke breedbandnetwerken, die evalueren naar de nieuwste breedbandtechnologieën (5G). Dit roept de vraag op hoe er met betrekking tot beschikbaarheid en betrouwbaarheid garanties kunnen worden geboden op deze publieke netwerken.

Wij zien verschuivingen van technologieën: van analoog naar digitaal en van spraaknetwerken (TETRA) naar breedbandige datanetwerken (LTE). Missiekritische TETRA-systemen worden al tientallen jaren gebruikt in onder meer de industrie en transport, binnen de Openbare Orde en Veiligheid en door nutsbedrijven. Momenteel worden deze TETRA-systemen vooral als privaat netwerk gebruikt bij bedrijven waar een hoge beschikbaarheid en/of specifieke radiodekking vereist zijn.

Wij zien ook verschuivingen in de manier van werken. Voor de communicatie, maar ook in de uitvoering van diverse werkprocessen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van smart devices. Naast spraakcommunicatie (in de vorm van Push-to-Talk) moeten gebruikers op hun smart device toegang krijgen tot een diversiteit aan applicaties om hun werkprocessen te vereenvoudigen en/of te versnellen. Voor gebruik van deze mobiele applicaties zijn mobiele breedbandoplossingen noodzakelijk. LTE biedt de mogelijkheid om zowel Push-to-Talk communicatie áls mobiele (data)applicaties die bijdragen aan efficiëntere werkprocessen op één device in te zetten.

Missiekritische Push-to-Talk oplossing

Om missiekritische spraak- en datacommunicatie via LTE te realiseren, moeten minimaal dezelfde hoge normen gelden die gangbaar zijn in traditionele private mobiele radiotechnieken, zoals TETRA. In 2018 hebben Flash Private Mobile Networks, PrioCom en T-Mobile de handen ineengeslagen om een betrouwbare, missiekritische Push-to-Talk oplossing te realiseren op een landelijk netwerk. Niet alleen lokaal realiseren we missiekritische communicatie met de hoogste beschikbaarheid, ook landelijk kunnen we dat bieden. We investeren in breedbandtechnologie, en zoeken de samenwerking op met professionele partners. Dankzij deze samenwerkingen bieden wij de klanten een breed spectrum van communicatie-oplossingen, allemaal geschikt voor missiekritische toepassingen!