Over Flash Connectivity Group

Kernwaarden Historie Certificering

Onze historie

1996 – Flash Private Mobile Networks

Ruim 20 jaar geleden begon Flash als pionier in radiocommunicatie met de verhuur van portofoons. Al snel werden daar de verkoop van en het onderhoud op missiekritische mobiele communicatie-oplossingen aan toegevoegd. Ontwikkelingen, zoals machine-to-machine communicatie, internet of things en business intelligence, past Flash integraal toe. Flash beheerst de kunst van het verstaan. Klantwensen worden nauwkeurig doorvertaald naar functionele toepassingen. Flash integreert bestaande met nieuwe technologie en biedt haar klanten daarmee een toekomstbestendig groeipad. Inmiddels zijn zij marktleider in Nederland en België, met vestigingen in beide landen, om de dienstverlening optimaal te kunnen garanderen. Deze organisatie telt ruim honderd professionals die de klant 24/7 ten dienste staan in alle zaken rondom missiekritische communicatie en (private) mobiele netwerken.

2009 – Overname Global NV, België

In 2009 heeft Flash België alle radiocommunicatie activiteiten overgenomen van Global NV.  Met deze stap heeft Flash geïnvesteerd in de Belgische markt met als doel enerzijds haar klantenkring in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn en anderzijds het huidige marktaandeel te vergroten.

2011 – 2WAY BV

2WAY ontstond in september 2011 als startup, uit een samenwerking tussen Flash Private Mobile Networks en SAIT, gericht op het vergroten van marktaandeel binnen het specifieke domein van Openbare Orde en Veiligheid (OOV) in Nederland. Inmiddels valt 2WAY voor 100% binnen de holdingstructuur van MCS. 2WAY levert en onderhoudt ICT- infrastructuren en communicatieoplossingen aan de OOV-sector in Nederland en daaraan gelieerde partijen. 2WAY is integrator in het vernieuwingstraject van het inmiddels opgeleverde paging P2000-netwerk, als onderdeel van het landelijke C2000-netwerk. Als startup heeft zij zich in korte tijd ontwikkeld tot professionele consultant en gewaardeerde netwerkintegrator binnen het domein van OOV.

2018 – PrioCom BV

De Rotterdamse startup PrioCom is de eerste mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) voor missiekritische communicatie. In samenwerking met T-Mobile en Flash Private Mobile Networks biedt PrioCom een virtueel eigen netwerk op het commercieel cellulair netwerk van T-Mobile, met een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Daarmee is de oplossing ook voor bedrijfs- en missiekritische communicatie zeer geschikt. Deze unieke samenwerking heeft stof doen opwaaien door het bijeenbrengen van twee werelden, die van de commerciële netwerkproviders en die van radionetwerken. De geboden oplossing is uniek en distributie geschiedt via het resellerkanaal. Vanaf de oprichting een jaar geleden heeft PrioCom inmiddels tal van resellers aan zich weten te binden.

2019 – Flash Connectivity Group

Om innovatie volop de ruimte te geven en te werken via startups en samenwerkingsverbanden met derden, is in 2019 een nieuw organisatiemodel opgezet. Er zijn stafafdelingen ingericht die de afzonderlijke businessunits faciliteren, waardoor de bedrijven zich kunnen richten op de kernactiviteiten en groei kunnen verwezenlijken. Dit model vormt de basis voor de overkoepelende organisatie: Flash Connectivity Group.